jarpas_verkstad

Hem Tjänster och produkter Om oss Kontakt
Maskinparken Hästboxar och ladugårdsinredning

skärmaskin 12Skärmaskin

Sedan 2002 behärskar vi plåtskärning med hjälp av vår CNC styrda portalmaskin från Messer. Messer är ett företag som inom sin nisch, plasmaskärningsmaskiner, är marknadsledande.

Maskinerna baseras på en hög tekniknivå och rekommenderas för användning i konstruktioner som kräver en hög precision. Det patenterade höjdkontrollssystemet Sensomatâ ger ett exakt och konstant avstånd mellan plasmabrännare och plåten.

 

Maskinen hanterar plåtar som aluminium, rostfri, galvad samt svart plåt. Med hjälp av gasskärning tar maskinen sig an upp till 200 mm tjocka plåtar och vid användning av plasmaskärning upp till 15 mm tjocka plåtar.

 

 

Kantpresssvets 2

En hydraulisk kantpress. Maskinen använder en servodriven hydraulisk ramm som kontrollerar hastighet och tillslagslängd för maximal flexibilitet vid press och formering av plåtar.

Pressen klarar en tjocklek på upp till 6 mm.

 

 

Svets

För att höra vilka svetsjobb vi kan leverera, var god kontakta oss.

 

 

Pulverlackering

I vår pulverlackeringsverkstad kan vi erbjuda olika pulverfärger för metallytor. Färgen kan med fördel användas på vitvaror, metallmöbler, radiatorer, bildelar, verkstadsutrustning mm. Genom att pulvermåla får du en jämn, fin och slitstark yta. Pulvermålning löser många ytbehandlingsproblem som våtfärg inte klarat av. En fördel ligger bl.a. i att damm och dylikt inte sätter sig på ytan under avluftningsprocessen som finns vid användandet av flytande färg.

 

 

Rörbockning

Rörbockningsmaskinen kommer från Herber och är en hydrauliskt driven bockningsmaskin. Maskinen klarar en dimeter på 40 mm och den tekniska kapaciteten är följande:

Max kapacitet stålrör diameter 40x1
Max rörutpptagningslängd 1700 mm
Max/min bockningsradie 200/25 mm
Max verktygshöjd 300 mm
Max radieskillnad 60 mm

 

 

Plåtsax

Vår HST-C plåtsax från LVD klipper plåtar på upp till 3 meters bredd och 13 mm tjocklek. Maskinen är konstruerad för att ge en optimal och hög kvalitet. Saxarna är tillverkade av högkvalitativt stål och tre par rollers säkerställer en god precision vid klipptillfället.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright 2008 Järpås Verkstad